Τάσος Τσατάλης

Ψάχνει στόπερ η ΑΕΚ... και λέγεται Βράνιες

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr, για το τι θα σημαίνει για τον σχεδιασμό της Ένωσης στο κέντρο της άμυνας, αν τελικά παραμείνει ο Βόσνιος μπακ.

• Και χθες το βράδυ στην τρίωρη εκπομπή με τον Κώστα Μιαούλη στον ΣΠΟΡ FM 94.6, είχαμε πολλές ερωτήσεις για το αν η ΑΕΚ προτίθεται να πάρει και στόπερ ή αν θα έπρεπε να προτίθεται να πάρει και στόπερ.

• Αυτή η συζήτηση για μένα είναι πρόωρη, ενώ επίσης μπορεί στο τέλος και να μη μπει καθόλου στην ατζέντα.

• Το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ στον σχεδιασμό για το κέντρο της άμυνας, είναι η παραμονή του Βράνιες. Αυτό είναι το βασικό θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει κι όλα τα άλλα έπονται.

• Ο καλός Βράνιες της περιόδου με τον Καρέρα, δεν βρίσκεται στην αγορά σε οικονομικά δεδομένα που να είναι ρεαλιστικά για την περίοδο που έρχεται. Άρα, ο βασικός στόχος της ΑΕΚ πρέπει να είναι να τον κρατήσει, περίπου με τα χρήματα που της στοιχίζει τώρα.

• Αυτό προϋποθέτει πως θα πετύχει κι εκείνος μια συμφωνία με την Άντερλεχτ, που θα του εξασφαλίζει ως αποζημίωση, το υπόλοιπο των χρημάτων που θα έπαιρνε στην επόμενη διετία από τους Βέλγους ή κάτι κοντά σε αυτό.

• Έχει ψωμί ακόμη το θέμα, αλλά με την καλή θέληση όλων των πλευρών, δεν βλέπω πως δεν θα βρεθεί η άκρη.

• Με τον Βράνιες στο ρόστερ έχεις την περσινή σύνθεση δεδομένη και το επόμενο ερώτημα είναι ο Τσιγκρίνσκι.

• Ο «Τσίγκρι» δεν είναι κακό να μείνει, αλλά όπως έχουμε πει κι άλλες φορές φέτος από δω, το θέμα είναι να μείνει με ρεαλιστική θέση στην ιεραρχία. Εδώ κριτήριο λογικά δεν μπορεί να είναι η αξία του όταν είναι καλά, αλλά το πόσο μπορεί να παίζει.

• Και με αυτό το κριτήριο, ο Τσιγκρίνσκι, δεν μπορεί να υπολογίζεται εκτιμώ ως ένας από τους δύο πρώτους.

• Εδώ λοιπόν έρχεται πολύς κόσμος μκαι ρωτάει, αν είναι το σημείο που ...βγάζει πως πρέπει να γίνει μεταγραφή.

• Η απάντηση τουλάχιστον σύμφωνα με τα δεδομένα που έχω υπόψη από το ρεπορτάζ, είναι όχι. Στον σχεδιασμό της ΑΕΚ, ανεβαίνει ένα ακόμη σκαλοπάτι ο Σβάρνας.

• Ο Έλληνας στόπερ όχι μόνο βελτιώθηκε πολύ σε αγωνιστικό επίπεδο φέτος, αλλά έβγαλε και ψυχικά αποθέματα και επαγγελματική ωριμότητα, στην δύσκολη περίοδο που πέρασε επί Κωστένογλου.

• Με τον Καρέρα μετά από ένα σημείο, κάθε ματς του Σβάρνα ήταν κι ένα βήμα μπροστά από πλευράς αγωνιστικής ανόδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον μιλάμε για έναν παίκτη που είναι στις επιλογές της Εθνικής.

• Στην ΑΕΚ πάντα τον πίστευαν έτσι κι αλλιώς και γι΄αυτό θεωρώ απίθανο να προτιμήσουν άλλη λύση.

• Ο Οικονόμου επίσης, μετά από έναν περίπου χρόνο γεμάτο (μετά το καλό του ξεκίνημα) με τον Καρέρα άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και είχε επίσης κάποια αξιοσημείωτα καλά παιχνίδια. Ως προοπτική, αν σταθεροποιηθεί αγωνιστικά κι αν βρει την απαραίτητη ψυχολογική ισορροπία στο γήπεδο, είναι επίσης επιλογή επιπέδου Εθνικής.

• Μετά τους τέσσερις, ακολουθεί ο Λάτσι. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα, αλλά είμαι υποχρεωμένος να πάρω σοβαρά υπόψη τις προσδοκίες που υπάρχουν εντός ομάδας. Στο ματς με τον Πανιώνιο που έπαιξε βασικός, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, πραγματικά είδαμε ενδιαφέροντα πράγματα.

• Με τον έμπειρο και ποιοτικό στα καλά του Τσιγκρίνσκι, να έχει 20 με 25 τουλάχιστον ματς και να μπορεί να παίξει ρόλο, έχεις μια πεντάδα που συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά κι από αγωνιστικό επίπεδο κι από πλευράς προοπτικής. Δεν μπορώ να δω αυτή την στιγμή, ποιος θα ήταν αυτός που θα έπρεπε να φύγει, για να έρθει μια μεταγραφή.

• Βεβαίως υπάρχει πάντα το θέμα του αριστεροπόδαρου στόπερ, που έψαξε ο Ίβιτς και στην τελευταία μεταγραφική περίοδο και είναι ένα ζήτημα για την ΑΕΚ εδώ και καιρό.

• Έχει λίστα ο Ίβιτς, σίγουρα παρακολουθεί αυτές τις περιπτώσεις, δεν ξέρω τι θα κάνει αν δοθεί κάποια ευκαιρία. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, ωστόσο δεν μπορώ να δω μια κίνηση χωρίς κάποια αποχώρηση. Θα μπορούσε να είναι ο Λάτσι με ενδεχόμενο δανεισμό; Ίσως. Πάντως και ο νεαρός Σλοβένος, είναι αριστεροπόδαρος ...

ΥΓ: Πέρα από οτιδήποτε μπορεί να σχολιάσει κανείς γενικότερα για την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, θέλω να εστιάσω σε ένα σημείο. Η καταδίκη της «παύλας», υποθέτω πως σημαίνει ότι αν δεν καταστεί δυνατό να συνεχιστεί και το πρωτάθλημα στο Χάντμπολ, ο Ολυμπιακός συμφωνεί πως πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ. Υπερτερεί αυτή τη στιγμή στην ισοβαθμία αφού έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, μάλιστα μέσα στου Ρέντη. Επίσης τον έχει κερδίσει άλλες δυο φορές στο κύπελλο. Εκτός κι εντός έδρας. Χαίρομαι λοιπόν που με αυτή την ανακοίνωση, ξεκαθαρίζεται και το συγκεκριμένο θέμα. Ευχόμαστε βέβαια όλοι να μπορέσει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά είναι καλό που ο Ολυμπιακός αναγνωρίζει πως σε αντίθετη περίπτωση, η ΑΕΚ πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x